• Liofilizovano voće
    Malina, jabuka, kajsija, borovnica, šljiva...
  • .
    Serbia
    GREEN VILLAGE
    High standards in quality and safety.

Liofilizovano voće

Liofilizacija: Šta je to i kako funkcioniše?

Voće se prvo zamrzava od -50°C do -60°C, a zatim se vrši uklanjanje vlage pomoću vakumskog sistema u komori. Proces traje i do 40 sati. U toku procesa led sublimacijom prelazi u vodenu paru.

dark and light

 

Kako izvršiti liofilizaciju?

Voće koje se koristi za liofilizaciju preuzima se iz komore za zamrzavanje i prenosi u prostoriju za preradu. Na radnom stolu u preradi duboko zamrznuto voće se sipa u prohromske tacne i ravnomerno raspoređuje po površini. Nakon toga zatvaraju se vrata liofilizatora prema detaljnom uputstvu i startuje sistem. Očekivani proces liofilizovanja traje od 30-40 sati i u zavisnosti je od količine, veličine i vrste DZ voća. Za to vreme se prate parametri vakuuma, temperature i druge vrednosti.

LIOFILIZOVANA MALINA

Pripremljena liofilizovana malina ima ukus, miris, oblik i formu tako da izgleda kao sveža. Liofilizovana malina se može lako čuvati na sobnoj temperaturi i pogodna je za transport jer je izuzetno lagana. Nakon dugogodišnjeg ispitivanja liofilizovana malina je pokazala najbolje rezultate u svim senzornim osobinama.

Prednosti kod liofilizovanog voća

PREDNOSTI LIOFILIZOVANOG VOĆA
Procesom liofilizacije izbegnuta je kontaminacija proizvoda jer većina bakterija i plesni ne mogu da prežive ovaj proces pošto je izolovano 97% vlage.Liofilizovano voće je najbolje konzumirati direktno iz pakovanja ali je i odličan dodatak za ovsene kaše, musli, med, čajeve kao i mnoge druge proizvode iz zdrave hrane.

 

dark and light
dark and light
dark and light
dark and light
dark and light
dark and light
dark and light
dark and light
dark and light
dark and light
dark and light
dark and light


Primena liofilizovanog voća:

dark and light
dark and light
dark and light
dark and light
dark and light
dark and light
dark and light

dark and light


Razlika izmedju Liofilizacije i Spray Dry tehnologije u procesu dobijanja voćnih prahova.


Specifikacije liofilizovanog voća